söndag 3 september 2017

Röd lök eller rödlök

Jag noterade igår kväll när jag släppte in de små att det låg en liten krumelur på en av stenplattorna på uteplatsen på baksidan. Det var rätt mörkt så det gick inte att utröna vad det var och jag tänkte att det kunde ju vara en daggmask även om den tanken inte var helt tillfredsställande då det ändå inte riktigt liknade en sådan. I morse efter frukosten så gick jag ut med de små och då såg jag vad det var för något. Blev både förvånad och fundersam över hur det som låg där hade hamnat där. Det var en bit rödlök...


Jag har inte grillat rödlök under hela sommaren så det kan omöjligt vara någon rest från någon grillmiddag som helt plötsligt har letat sig fram från något gömställe. Det är inte särskilt gott om rödlöksgömställen på vår baksida men någon liten vrå skulle den eventuellt ha kunnat hitta. Använder rödlök vid matlagningen emellanåt men nu tar vi inte ut sopor på baksidan utan det sker genom ytterdörren på framsidan så det kan inte heller vara en bit som smitit från någon soppåse. Om inte någon av sönerna har tagit soporna på en promenad förstås. De flesta har hört talas om att det i bibeln står att gud lät manna regna från himlen när israeliterna tågade ut ur Egypten. Men manna ser ut som korianderfrön och inte som rödlök. Det måste även ha varit otroligt spridda skurar om någon gud låtit det regna rödlök eftersom det endast fanns en bit på hela baksidan. Att den skulle ha blåst dit känns inte heller direkt rimligt då det, enligt mitt tycke, måste ha blåst riktigt ordentligt för att förflytta en bit rödlök.

Det mest troliga anser jag därför vara att någon granne igår under kvällen lekte svenske kocken ifrån mupparna.

Ett annat troligt scenario kan också vara att någon av de små fyrfotingarna har fångat ett byte och önskar få det tillagat med rödlök. De är inte alltid högintelligenta så bytet har dock glömts kvar där det fångats. Eller så har den andre av dem ätit upp bytet ifråga. Vårat tidigare syskonpar av fyrfotingar hade olika syn på rått och tillagat. Den ena en av dem önskade rå köttfärs medan den andre föredrog stekt köttfärs så det är absolut en helt rimlig förklaring i mitt tycke.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar