torsdag 17 maj 2018

Finn fem fel

Jag har lite svårt att avgöra om jag har drabbats av värmeslag, eller någon annan hemlig åkomma de senaste dagarna, för jag har lyckats göra ganska många fel och några lite märkliga saker. Märkliga även för att var jag alltså. Det känns mer betryggande och komfortabelt att ge värmen skulden så därför väljer jag att se den som boven i mina dramer. Just idag har det varit skapligt svalt men de två tidigare dagarna innehöll klart varmare temperaturer så jag skyller även på att det har tagit extra tid för mig att återställa balansen i kroppen efter värmeböljan.

I förrgår så klarade jag mig relativt bra större delen av dagen men när den led mot sitt slut så tappade jag bort mig. Eller jag tappade inte bort mig själv men jag råkade förlägga min id bricka till skrivaren på kontoret. Dock förstod jag inte att jag hade förlagt den för jag hade en id bricka i min hand. Det var bara det att det inte var min, utan en kollegas, och eftersom vi är två olika personer med olika inloggningar så fungerar inte den för mina utskrifter. Jag pysslade en stund med att logga ut, starta om och försöka skriva ut mina handlingar ett antal gånger. Det fungerade såklart inte men det begrep jag inte förrän jag ringde vår IT support som raskt ifrågasatte om jag verkligen hade rätt id bricka. Först då tittade jag på brickan och insåg omedelbart att det inte var min och varför det var lite lätt problematiskt med mina utskrifter. Därefter sökte jag upp min egen bricka så att jag kunde samla ihop mina utskrifter och därefter avsluta arbetsdagen relativt hastigt. Förstod att jag förmodligen hade nyttjat det sista av dagens någorlunda vettiga tankar och beslöt mig därför för att gå hem innan jag gjorde något ännu värre.

Gårdagen avlöpte väl avseende utskrifter. Men, jag fann mig själv stående framför kaffemaskinen med id brickan till skrivaren i handen och skakade då lite lätt på huvudet åt mig själv. Jag kan för tillfället inte riktigt dra mig till minnes vad mer för märkliga saker jag gjorde igår men dagen idag har innehållit desto fler av dem.

Idag startade mina upptåg redan innan frukosten genom att jag råkade slänga mina smutsiga kläder i soporna. Normalt brukar smutsiga kläder läggas i tvättkorgen i tvättstugan och inte bland hushållssoporna men av någon totalt oförklarlig anledning så hamnade de alltså inte i tvättkorgen. Inte till en början hur som helst. Så småningom fann jag något som behövde slängas och då upptäckte jag vad som skett. Kliade mig lite i huvudet, funderade över vad jag sysslat med och flyttade på tvätten till en mer passande plats. En plats där de är lite tryggare från att obemärkt lämna hushållet och det även finns en viss möjlighet för dem att bli rena igen. I sinom tid i alla fall, för jag körde inte igång någon tvättmaskin på morgonen.

Kom precis på en annan rätt korkad sak som jag lyckades göra igår. Upptäckte den inte förrän jag kom hem idag men jag utförde det totalkorkade momentet igår vilket kändes på doften i köket när jag väl kom hem idag. Igår morse fick jag den briljanta idén att ta fram kycklingfiléer ur frysen så de skulle hinna tina så att vi kunde äta dem till middag. Så långt var allt väl, men eftersom våra små fyrfotiga vänner är fullkomligt galna i kyckling så tinas den med fördel inte på bänken utan i ugnen. Medan ugnen är avstängd alltså. Då jag var skapligt upptagen med annat under gårdagens morgon så missade jag att lägg upp kycklingfiléerna i en form och slängde därför sonika in påsen på botten i ugnen. De som någon gång har tinat kyckling i en påse vet att en påse inte håller tätt utan att det läcker ut vätska ur den. Normalt är även jag medveten om det men igår begrep jag följaktligen inte detta. Eftersom jag igår när jag kom hem bara ryckte ut påsen ur ugnen och sedan tillagade den, kycklingen alltså inte påsen, på spisen blev jag inte uppmärksammad på min fadäs förrän idag när jag kom hem. Idag använde jag ugnen för tillagning av dagens middag och vi kan väl säga så här att jag är väldigt tacksam över att jag för en gångs skull tittade in i ugnen innan jag satte på värmen. Men vi har nu en väl skrubbad, skinande ren ugn. 

Jag har idag även haft vissa svårigheter gällande användande och laddande av telefonen. Yngsta sonen kom ner till frukosten i morse och påtalade med bestämdhet att någon skolaktivitet skulle det inte bli för hans del under dagen. Plockade efter en osedvanligt kort diskussion åt mig telefonen och vad jag trodde var hörlurarna för att skyndsamt avboka skolskjutsen. Fick in en kontakt i telefonen men i andra änden fanns inga hörlurar utan istället en adapter som passar i ett eluttag. Kikade på adaptern men försökte inte koppla in den i något öra utan ryckte ur sladden från telefonen och greppade hörlurarna istället. Yngsta sonen förklarade roat att han ansåg att jag såg rätt komisk ut när jag stod där med adaptern i handen. Själv var jag lite mer frustrerad och fick till slut in hörlurarna i öronen. Väntan i telefonkön denna morgon blev inte olidligt lång ändå, vilket jag var tacksam för. Senare under dagen behövde jag ladda min telefon varpå jag plockad upp rätt kabel och adapter ur väskan och sedan började se mig om efter ett eluttag. Sökandet efter ett eluttag såg nog lite roligt ut då själva uttagen ofta är lite gömda. Jag förklarade i alla fall att jag letade efter ett telefonjack till telefonen. Jag har inte en snygg kobratelefon, eller som den egentligen heter en Ericofon, med kilometerlång förlängningssladd som jag behövde ladda utan jag har en relativt modern smartphone vilket innebär att jag inte alls letade efter ett klassiskt telefonjack utan just ett eluttag och inget annat. Fann ett eluttag och kunde därefter ladda telefonens batteri såpass att resterande del av arbetsdagen var räddad. För utan telefon kommer jag inte långt. Inte när jag är iväg någonstans i alla fall, hemma kan jag däremot lägga ifrån mig den utan några som helst problem.

Hur sommaren kommer att avlöpa återstår att se men jag har vissa förhoppningar om att min kropp och framförallt min hjärna ska ställa om sig så att de klarar värmen lite bättre än de gjort de senaste dagarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar