måndag 26 februari 2024

En kabelkanal

Det är, tro det eller ej, inte någon ny form av fikabröd denna text handlar om utan faktiskt om kabelkanaler. 



Avsaknaden av värmetillförsel i köket på kontoret var tämligen stor, så det införskaffades ett element för att råda bot på det. Dynor till stolarna och ett antal filtar inhandlades också, men ett element är liksom att föredra för att värma upp ett utrymme där man ska inmundiga sin lunch. Filtar och mat är dessutom oftast inte en överdrivet bra kombination. I alla fall inte när det handlar om mig. 

Elementet beställdes och levererades och skulle så småningom även monteras på en vägg. Det blir förvisso ingen påverkan på elräkningen när det ligger på golvet i en kartong, men det alstrar inte heller den efterlängtade värmen så vi kom fram till att det vore bättre att sätta upp det på väggen så att det kunde få uppfylla sitt verkliga syfte. Innan vi kom riktigt så långt så satt jag tillsammans med en kollega i köket och funderade lite över vilken vägg elementet borde sättas upp på. Min kollega konstaterade att det hade varit lite mer inredningsmässigt fördelaktigt om kontakten hade suttit på andra sidan av elementet än vad den gjorde. Kollegan ansåg även vidare att det skulle bli skapligt oestetiskt med en ful kabel som gick längst med väggen under elementet. Det var absolut inget fel på utseendet av själva kabeln, utan det är mer det att det inte är särskilt snyggt med kablar som dräller runt på golvet eller längst socklarna. Och det håller jag absolut med om. Jag föreslog därför att vi kunde ju sätta upp en kabelkanal. Min kollega såg rätt frågande ut en stund, men fick sen ur sig något liknande "ska vi ha Netflix i köket på kontoret?"

Jag kommer inte ihåg det exakta ordvalet, men det jag däremot kommer ihåg är att jag skrattade så att tårarna rann och att jag höll på att ramla av stolen. Nu vet jag ju inte om jag gör oriktig reklam på något vis så jag kan ju nämna att det finns många andra streamingtjänster om man nu diskuterar sådana alternativ, som till exempel HBO och Viaplay. Men nu diskuterade vi inte sebara kabelkanaler, utan det vi pratade om var en kanal för att dra en elkabel igenom. Eller, det var i alla fall det jag syftade på och inget annat, vilket jag fick förklara för min lite lätt konfunderade kollega. Personligen är jag smått allergisk emot kablar som får härja fritt och skapa oreda och dammfällor så jag har på några utvalda ställen satt upp just kabelkanaler i vårt lilla hus. Alltså, på ställen där det behöver gå kablar. Jag har inte använt dem som någon typ av dekorationer eller unika inredningsdetaljer. För jag är inte helt stormförtjust i kabelkanaler heller, men de är ändå bättre än sladdriga kablar. 

Så, i min lilla bubbla är det klart troligare att en kabelkanal används till just kablar men jag har insett att de flesta andra klart oftare syftar på en streamingtjänst. Och jo, elementet kom upp på väggen genom att två andra händiga kollegor tog tag i saken och såg till att det blev åtgärdat. Kontakten hamnade även på rätt sida i förhållande till eluttaget på väggen där elementet slutligen monterades.

Kol - Covid

Jag anser själv att jag försökte vara tämligen snäll, omtänksam och hjälpsam i största allmänhet under 2023. Är dock fullt medveten om att jag definitivt inte är perfekt, så viss butterhet och grinighet har säkerligen lyst igenom emellanåt. De stunderna torde dock ha varit i klar minoritet i jämförelse med de mer vänliga och positiva tillfällena. Nu är ju det enligt mitt eget tycke och jag förstår att alla inte håller med. Men, jag vill be de av er som inte är helt nöjda med mig att vänligen inte skicka några brev till tomten om det detta i år. Ni får klart hellre skriva någon kommentar här så att jag har en möjlighet att försöka bättra mig istället. 

Dessutom så verkar tomten ha viss brist på kol så han ersätter därför kolet i min julstrumpa med Covid. Personligen så hade jag faktiskt föredragit kol då det är lite mindre utmattande och ansträngande att göra sig av med. Jag hade till och med kunnat ge bort kolet till någon granne som kunde ha använt det i grillen så då hade jag ju liksom haft möjlighet göra en god gärning på en gång. Covid anser jag inte vara en särskilt trevlig sak att medvetet ge bort så det har jag behållit för mig själv. Eller tja, helt och hållet har jag inte behållit det för mig själv då sönerna brukar visa sitt medlidande genom att också bli sjuka. Ibland turas vi till med om med att få Covid först så att det blir lite variation. 
 
Nu önskar jag därför att alltså inte få Covid i julstrumpan under december 2024. Inte efterföljande år heller för den delen, men jag nöjer mig med att önska det bara för i år i fall jag skulle lyckas med att göra något riktigt dumt under året. I så fall önskar jag ha den eventuella dumheten innestående till 2025.