lördag 25 april 2020

En lapp på dörren

Vi har, precis som många andra den senaste tiden, handlat mat på nätet. Jag brukar förvisso göra det annars också under lite mer normala omständigheter men då vi har varit skapligt okrya i vårt lilla hushåll och helt förhindrade till att handla på annat vis så har vi löst mjölk och matproblematiken på detta vis. Den senaste månaden har jag dock på grund av sjukdom ansett att vi inte bör öppna dörren förrän efter leveransen är avklarad. Därför har jag satt upp små lappar på utsidan av vår ytterdörr i ett försök till att vara lite tydlig med att vi inte kommer att öppna. Effekten blev inte riktig blivit den tänkta men vi försökte i alla fall.



Bästa bud med leverans från Mathem,

I det här lilla huset pysslar vi med studier av corona/covid-19 på väldigt nära håll så vi kommer inte att öppna ytterdörren förrän du har gått iväg. Så vänta gärna med att ringa på ringklockan tills du är klar och på väg mot klart säkrare avstånd. Eller snarare strax innan du lämnar vårt hus då, för vi vill gärna ha ringklockan kvar på dörren då den inte direkt är flyttbar om den ska fortsätta fungera. Vår älskade katt Mr S skulle i och för sig uppskatta om den försvann helt och hållet då han verkligen avskyr ljudet av den, och brukar rusa in under soffan när den skräller, men vi andra i hushållet anser att den är bra att ha ändå. Framförallt i dessa tider då vi har noll koll på vad som händer utanför dörren om ingen påkallar vår uppmärksamhet. För vi håller oss mest still i varsitt hörn av huset och försöker hålla nere feber och hostanfall mm. Och det är just dessa som vi definitivt inte vill sprida vidare till vare sig dig eller någon annan för de här närstudierna är fasen inte särskilt önskvärda eller ens roliga.

Vi vill samtidigt passa på att nämna att vi är oerhört tacksamma för att du jobbar så att vi kan få påfyllning av mat och framförallt mjölk som var det som krisade mest. För tar mjölken slut hemma hos oss så når vi en helt ny nivå av kris och panik. Modern blir utan mjölk i kaffet och ena sonen blir utan o'boy och det är illa på riktigt! Den andra sonen skulle behöva stå ut med detta och det önskar vi honom inte...

Och så vill vi så klart önska dig en Glad Påsk och hoppas att du kan vara lite ledig också.


Vid nästa tillfälle hade jag börjat orka förflytta mig lite mer i hemmet men var fortfarande inte feberfri och därmed fortfarande en smittorisk. Jag fick två sms om att vi inte var hemma. 


C – cirkulerat i hemmet har vi, precis som många andra gjort, i flera veckor nu
O – och medicinskåpet har i stort sett tömts på dess innehåll
R – rogivande har det inte varit trots att de flesta timmarna fördrivits sovande
O – omständigheterna har till slut klart förbättrats och vi har börjat friskna till
N – nu blickar vi därför framåt och är tacksamma för att vi har tagit oss igenom skiten
A – aldrig kommer vi dock glömma denna pärs




Även om vi nu har börjat tillfriskna från corona så vill vi ändå inte öppna dörren vid leveranser. Vi ber dig därför att ringa på dörren först när du är klar så tar vi in matvarorna när du befinner dig på lite mer avstånd för säkerhets skull. För den här skiten, kan inte kalla den för annat, vill vi inte dela med oss av!

Önskar dig en fin dag!